Kennet Bratteberg

Litt Av Historien

Oslo, 1978:

Dette året får Kennet Bratteberg sin første dose «Jahn Teigen», Kennet er åtte år gammel.  Jahn skal representere Norge i Melodi Grand Prix eller Eurovision Song Contest om du vil.

Kennet vokste opp i Groruddalen i Oslo.  I blokken der han bodde med sine foreldre, bodde også hans barndomsvenn Ture Jansson. Ture sin mamma, som den gang jobbet som «Hallo-dame» i NRK Fjernsynet  var også musikalsk skolert - hun var ofte kordame til artister som opptrådte på tv. Tures pappa spilte kontrabass i bl.a KORK.

Dette herrens år 1978, skulle Ture sin mamma kore Jahn i Melodi Grand Prix på NRK. Jahn vant som kjent den norske finalen, og skulle representer Norge i den internasjonale finalen i Paris/Frankrike og endte med poengsummen NULL – 0 –.

 

Den lille åtteårige Kennet satt klistret til tv-skjermen hjemme for å se Ture sin mamma synge på tv. Med null poeng og siste plass til Norge, var det Jahn Teigen unge Bratteberg syntes mest synd på.

Et «Jahn Teigen fan-frø» ble sådd og utviklet seg over år til en personlig relasjon til Jahn som varte til Jahn gikk ut av tiden.

 

Kennet har fulgt Jahn og hans musikalske krumspring fra Grand Prix, Prima Vera, konserter, show til programleder oppdrag i tv. Det var først i yngre voksen rollen han fikk personlig relasjon til Jahn.

Gjennom stillinger hos tidligere arbeidsgivere som Dagbladet og Se&Hør hyret han også inn Jahn til musikalske opptredener ifb. jobb og kundearrangement.  Det var i tiden som ansatt i Se&Hør, han og Jahn fikk ideen om å etablere fansiden Teigens Side på Facebook, helt konkret ble ideen unnfanget ombord i ett av Hurtigrutens skip en sen natt det året Se&Hør feiret 25 årsjubileum. Ideen vokste seg frem i sene morgentimer på Bar1 på Aker Brygge der Jahn og Kennet endte etter Se&Hør`s 25 års seilas i Oslofjorden.  Herfra gikk det fort fra ide til virkelighet. De møttes titt og ofte til en søndagslunsj på Aker Brygge og hadde hyppig dialog på telefon og sms. Ideer kom og gikk – noen forkastet andre ble forsøkt og testet ut, sier Kennet.

 

Noe senere inviterer Jahn til et møte i Oslo der han introduserer Steinar Modalen fra Arendal for Kennet. Modalen svoren Teigenfan som også over år har fått en personlig relasjon til Jahn.

På dette tidspunktet er Jahn på vei til å flytte fra Norge til Klockargården, syd i Sverige. På dette møte snakker de om nettstedet Jahnteigen.com. Steinar Modalen hadde kjøpt domenenavnet og mente dette var noe vi burde samarbeide om å utvikle. Neste møte ble en lang-weekendsmøte på Klockargården, mye god mat, godt drikke, gode og gale ideer ble notert i boka. Lange samtaler og filosofiske temaer ble diskutert til tidlig morgen og latteren satt som alltid løst. Kort tid senere gikk ideen om Jahnteigen.com fra drøm til virkelighet.  Helt frem til det siste var Jahn opptatt av at disse to fansidene måtte tas godt vare på å driftes i hans ånd.

 

Kennet og Steinar drifter Teigens Side på Facebook og fanssiden Jahnteigen.com. De er bevisst på at den skal drives i Jahns ånd og håper fansen setter pris på innholdet.

 
Historiene om møtene og samtalene med Jahn er mange og det er dessverre ikke plass til å skrive de alle her, men jeg har mine minner og de vil aldri dø, sier Kennet Bratteberg.